Descripció

La vida i la carrera professional de Marc Forné Molné no es poden resumir en només unes línies. La seva dedicació a Andorra ha estat constant al llarg de la seva vida. Com a advocat amb més de 25 anys d’experiència, Forné ha estat una figura clau en la política del Principat. Va ocupar el càrrec de cap de govern d’Andorra durant deu anys, de 1994 a 2005.

Després de la seva etapa com a líder del país, va tornar a la pràctica de l’advocacia, tot i que mai no va deixar de ser un membre actiu del Partit Liberal d’Andorra. La influència del seu pare, Antoni Forné, un exiliat republicà espanyol que va lluitar a la Guerra Civil i va establir-se a Andorra, va ser crucial en la seva vida i en la seva elecció de seguir una carrera en Dret i la seva entrada en la política.

Marc Forné també va estar al capdavant de publicacions com la revista “Tribuna” i va dirigir la revista setmanal “Andorra 7”. Després de completar els seus estudis a Barcelona, va tornar a Andorra i va començar la seva carrera com a advocat, amb l’orientació i el suport del seu pare. Forné va destacar en la política i va ser clau en la creació de la Constitució i en la modernització d’Andorra. Va defensar polítiques liberals i va donar a conèixer el país al món. Malgrat l’èxit polític, va tornar a l’advocacia, on encara treballa amb passió i dedicació.

La seva preocupació pel futur dels advocats a Andorra inclou l’obertura econòmica i la importància de mantenir els valors i les responsabilitats socials de la professió.

El seu reportatge al llibre Advocats d'Andorra